Întrebari frecvente

Cum funcționează?

Pentru a raporta o problemă, utilizatorii trebuie să completeze un formular pe site. Ulterior persoana responsabilă de categoria problemei raportate primește o notificare și se ocupă de soluționarea acesteia. Odată ce problema este solutionată, informatia este actualizată pe site.

De ce doar orașul Chișinău?

Acest proiect reprezintă o alternativă pentru soluționarea problemelor de interes public. Prin urmare, s-a convenit ca proiectul Alerte.md să fie lansat ca experiment în orașul Chișinău, stabilindu-se un proces eficient de funcționare al acestuia, apoi să fie extins și în alte localități.

Ce probleme pot fi raportate?

Alerte.md a fost creat pentru a colecta probleme publice conform următoarelor categorii: Ascensoare, Câini Vagabonzi, Canalizări, Cimitire Municipale, Clădiri, Comerț?, Construcții Neautorizate, Deșeuri, Drumuri, Iluminare, Încălzire, Salubrizare, Scurgeri Apă, Semafoare, Spatii Verzi, Transport, Vandalizări . Dacă nici una dintre categoriile propuse nu se asociază cu problema pe care doriți să o semnalizai, puteți să o amplasați în categoria ”Altele” .

Ce informații așteptam de la utilizatorii Alerte.md?

Informații despre problemele publice din Chișinău care pot fi incadrate conform categoriilor menționate mai sus. Vă rugăm să descrieți problema cât mai succint și obiectiv, oferind date relevante pentru soluționarea acesteia. Postați doar o singură problemă în raport, aceasta trebuie să fie de interes public.

Țineți cont:

- Site-ul Alerte.md este destinat problemelor publice care nu necesită o intervenție urgentă. Pentru situațiile de urgență, vă rugăm să telefonați dispeceratul corespunzător;
- Nu raportați o problemă dacă aceasta există deja pe site;
- Administrația site-ului nu-și ia angajamentul să solutioneze problemele parvenite pe site și să răspundă la toate mesajele DVS dacă nu sunt relevante;Numere de telefoane în caz de urgenţe:

Dispeceratul central municipal    22-22-67
Dispeceratul reţelelor termice    44-63-97
Dispeceratul serviciului aprovizionare cu apă    25-66-66
Dispeceratul serviciului canalizare    54-37-84
Dispeceratul gospodăriei de gaz    22-51-71 (904)
Dispeceratul reţelelor electrice "Gas Natural Fenosa"    43-11-11
Dispeceratul Î.M."Autosalubritate"    74-75-20
Dispeceratul gospodăriei specializate auto "Exdrupo"      47-13-20